De kop is er af !

Hectische dagen

We hebben een paar hectische dagen gehad. Veel reizen en trainen. Afgelopen vrijdag speelden we onze 1e wedstrijd. Het was een dik verlies (10-4). Het was voor het eerst dat we in een wedstrijd 3 culturen mee maakten (Indiërs, Australiërs en 2 Nederlanders). De aanpassing aan elkaar heeft tijd nodig. Je merkte dat Mumbai al lekker onderweg is.

Het is natuurlijk best vreemd maar ze willen elke avond 1 LIVE wedstrijd uitzenden. Wij hebben nu pas 1 wedstrijd gehad en Delhi al 5. Die jongens van Delhi heb ik gisteren nog in het hotel gesproken. De dag daarna moeten zij via 2 vluchten naar een andere plaats om de dag daarna alweer een wedstrijd te spelen.

Je merkt echt wel dat dit 'high level' is.

Het was wel gaaf in Mumbai, mooie stad, goeie sfeer en een luxe hotel. Je merkt echt wel dat dit ‘high level’ is. Een mooie competitie opzet, super georganiseerd. Hockey is echt groot in India.

Ranchi

Nu zitten we in Ranchi. Je merkt wel meteen dat het hier allemaal wat minder is. Mijn ploeggenoten hadden me daar al voor gewaarschuwd. Het is hotel is net wat minder en het eten ook. We zijn inmiddels misschien wel te goed gewend. We spelen hier onze volgende wedstrijd woensdagavond. Het is, om te spelen, wel één van de gavere steden voor de Hockey India League. Een mega groot stadion. Er staan kort achter het stadion huizen waar mensen op de daken klimmen om mee te kijken.

Nog een leuke anecdote tot slot. Hockey is hier echt groot maar Cricket is nog veel groter. De oude captain van het Nationale Cricketteam heeft zich hier ingekocht als mede-eigenaar in het hockeyteam. Nu staat hij hier overal levensgroot op de billboards en niet de hockeyers, bizar.