EHL Finale weekend in Brasschaat

Voorbereiding

Na de teleurstelling van het missen van de play offs hebben we een paar lastige weken gehad. Uiteindelijk hebben we 2 weken genomen om dit een plek geven. We hebben wat leuke teamactiviteiten gedaan. We zijn gaan mountainbiken vanaf Velosoof door het groene gebied van Eindhoven naar Waalre, lekker gegeten en dat soort dingen. Daarnaast ook wat relaxed en laagdrempelig getraind. Een aantal jongens hadden ook nog internationale verplichtingen.

We zijn nu ruim 2 weken echt hard aan het trainen. Het was wel lastig om tegenstanders te zoeken voor oefenwedstrijden. We hebben gespeeld tegen Den Bosch, Tilburg en een gelegenheidsteam van Oranje Rood (een combinatie van talenten en ‘legends’). Het helpt wel bij het creëren van een gevoel bij wedstrijden dus dat is goed.

We zijn nu vol in voorbereiding op Wimbledon, onze 1e tegenstander.

Wimbledon

We zijn nu vol in voorbereiding op Wimbledon, onze 1e tegenstander. Zij zitten een beetje in hetzelfde schuitje als wij. Ook een paar weken vrij gehad. Die halve finale wordt sowieso een bijzonder potje. Zaterdag om 15.30 uur is de wedstrijd Live te zien bij de NOS (de troostfinale en de finale op zondag ook). De andere halve finale gaat tussen Dragons en Köln.

Wij focussen ons volledig op Wimbledon, enerzijds op ons eigen spel en anderzijds een analyse op Wimbledon. We hebben een gezamenlijk plan gemaakt tussen staf en spelersgroep. We analyseren beide de tegenstander, kijken 4 verschillende wedstrijden terug. Opbouw, verdediging, pressing, corners en waar hun sterke/zwakke punten liggen. In oefenwedstrijden spelen we ook zo.

de EHL zien we niet als redding

Grote prijs

Ons competitieseizoen is eigenlijk een verloren seizoen, de EHL zien we niet als redding. De EHL is een afzonderlijke hoofdprijs. We zou top zijn als we 4 jaar achter elkaar een hoofdprijs pakken. En om in het eerste jaar van Oranje Rood zo’n grote prijs te kunnen pakken is ook helemaal top, maar eerst Wimbledon.