Teleurstellend begin van het seizoen

Valse start

Als je de eerste twee wedstrijden van het seizoen verliest dan kun je wel spreken van een teleurstellend begin. Natuurlijk zijn we begonnen tegen twee topploegen. En we gingen er ook nog eens twee keer terecht van af. Op dit moment komen we dus nog tekort. Voor een deel heeft dit te maken met een erg korte voorbereiding. Dat nekt ons nu.

Het vertrouwen is er zeker wel.

Sfeer is goed

Ondanks het tegenvallende begin is de sfeer in de ploeg wel erg goed. Het vertrouwen is er zeker wel. We geloven zeker nog in een succesvol seizoen. Ik speel dit jaar weer op het middenveld en we zijn nog altijd bezig om details in het team beter op elkaar af te stemmen. Dat komt allemaal wel goed verwacht ik. Uiteraard beseffen we dat een overwinning dan wel lekker zou zijn.

Vrijwel alles rondom het hockey wordt steeds professioneler.

Professionalisme

Qua ontwikkeling heb ik wel een puntje van kritiek op het Nederlandse hockey. We trainen beter en meer dan ooit. Vrijwel alles rondom het hockey wordt steeds professioneler. En dan worden we gefloten door 2 scheidsrechters voor wie het hun hobby is. Zij krijgen nog net € 0,19 per kilometer als vergoeding. Voor deze mensen is het hartstikke moeilijk om mee te gaan in de ontwikkeling van de sport. Op het absolute topniveau moet ook op dit gebied een professionaliseringsslag gemaakt worden. Daar ligt een schone taak voor de bond.

Komend weekend spelen we het eerste dubbele programma in één weekend. Voor ons betekent dit vrijdagavond een uitwedstrijd tegen HDM. We verwachten daar een pittige pot te moeten spelen. De drie wedstrijden die wij dit seizoen op vrijdagavond spelen zijn alle drie uit en ook nog eens met een forse reistijd. Dat zou volgens mij ook wel wat anders kunnen qua planning. Het is geen excuus maar een constatering dat we nog stappen kunnen zetten in de professionalisering vanuit alle partijen.

Hopelijk hebben we na de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Den Bosch 6 punten.