Voor herhaling vatbaar !

Lang van huis

Ik moet toegeven dat je toch wel echt lang van huis bent. Ik werd er al voor gewaarschuwd maar toch. Het eerste deel van de trip reisden we van stad naar stad, dat was echt gaaf. Vervolgens zijn we iets van 10 dagen in Chandigarh geweest voor onze thuiswedstrijden. Dan wordt het saai. Elke dag hetzelfde ritme en weinig afleiding. Als dan de resultaten ook nog tegen vallen dan voel je wel dat er energie weg vloeit. Uiteraard hebben we wel wat cultuur gesnoven hier en het land beter leren kennen.

De bedoeling is nu dat we voor het weekend thuis zijn om zondag weer met Oranje-Rood te spelen.

Ons laatste potje hebben we in Delhi gespeeld en met 0-1 gewonnen. We wisten vooraf dat we met een enorm verschil zouden moeten winnen en dan nog veel geluk moesten hebben om door te gaan naar de halve finales. Dat is helaas niet gelukt. De bedoeling is nu dat we (Mink en ik) voor het weekend thuis zijn om zondag weer met Oranje-Rood te spelen.

Chandigarh

Chandigarh is welvarende stad, zeker ten opzichte van andere steden. Het ligt in de deelstad Punjab en hier heerst het sikhisme. Het is een bepaald geloof wat hier de cultuur bepaald. Het is een zeer strijdbaar en respectvol volk wat goed voor elkaar zorgt. Omdat mensen hier wat meer welvaart hebben en ook andere dingen te doen hebben zit er wel wat minder publiek in Chandigarh.  Er is weinig armoede. Maar de sikhs zijn we heel belangrijk voor de rest van het land. Ze hebben ook een prominente rol in het leger. De zorgzaamheid voor anderen is erg mooi. Ze hebben voor ons echt alles perfect geregeld.

Voor herhaling vatbaar

Het is voor mij zeker wel voor herhaling vatbaar. Het nieuwe is er dan wel van af maar de hele wereldtop zit hier. De competitie is gaaf en financieel is het natuurlijk ook aantrekkelijk. Het format mag wat mij betreft nog compacter. Nu is er 1 wedstrijd per dag, dat kunnen er ook meer zijn. Ze zijn daar ook naar aan het kijken. Maar niet alleen de franchises hebben hier invloed. Naast het commerciële belang bemoeit de overheid zich op de achtergrond ook mee. Zij zien er ook een soort landsbelang in. Kortom: wie weet ben ik er over een jaar weer bij.