Wat een roadtrip !

De winnende goal

Dinsdag wonnen we met 2-3 en ik maakte de goal van de match. Daar was ik natuurlijk super blij mee.
Het was onze 4e uitwedstrijd op een rij. We zijn onze voorbereiding begonnen in Chandigarh.
Anderhalve week geleden begon onze Roadtrip. Van Chandigarh gingen we naar Mumbai, daarna via Ranchi naar Bhubaneswar en dinsdag dan de 4e wedstrijd in Delhi. En nu zijn we weer terug naar Chandigarh voor een serie thuiswedstrijden. De eerste winnen we krap met 1-0 door een strafcorner van Mink. Lekker begin.

De beleving

Het leeft hier ook zo enorm. Stadions zitten vol en de mensen zijn super fanatiek. Laatst was er een ‘gast’ die had 5 uur zitten wachten in de lobby omdat hij een handtekening wilde. Van tevoren had hij me ook al zitten stalken via Social Media.
De 4 potjes leverden 2 overwinningen op en 2 nederlagen. We beginnen een beetje ingespeeld te raken. Er is weer een verandering geweest in het team. Een Australiër is weg en Mirco Pruyser is ‘ingevlogen’. Hij speelde dinsdag voor het eerst mee.

We volgen hier een pittig schema. De dag na een wedstrijd vliegen we door en de wedstrijden volgen zich in rap tempo op. We zijn natuurlijk topsporters en super fit maar je merkt wel dat iedereen van iedereen kan winnen. Het niveau van de competitie is top, het is goed georganiseerd, we spelen in 6 weken tijd alleen maar topwedstrijden.

Ik vind dit de 'benchmark' van het nieuwe hockey.

Ik vind dit de ‘benchmark’ van het nieuwe hockey. De Internationale hockey kalender is zo vol, competities moeten gewoon kleiner. Daarom is het ook zo raar dat Nederlandse clubs en de bond niet de ruimte geven aan spelers om te gaan. De Nederlandse competitie start weer op de dag dat hier de finale van HIL is. Dat is ‘van de zotte’, eigenlijk het enige nadeel. Maar alle wereldtoppers zij hier en dat is super mooi.

Contact met thuis

Met m’n gezin heb ik heel veel contact, meestal tijdens hun ontbijt. Dat is heel leuk en gaat heel goed. Mijn vrouw steunt me uiteraard volledig en zij regelt thuis alles super goed. De kids zijn met school bezig en doen lekker hun ding.

Live Stream

De reis naar Chandigarh was weer een mooie treinreis van 4-5 uur. En dat is geen NS. De wedstrijden zijn altijd om 14.50 uur (NL tijd) en er is een Live Stream via Hotstar.com voor de liefhebbers.